Victor Reinier: “Het is in Nederland ondenkbaar dat er scherpe patronen op de set zijn”

Wereldwijd wordt er geschokt gereageerd op het fatale filmongeluk van Alec Baldwin. De acteur schoot tijdens opnames van een nieuwe western een cameravrouw dood en verwondde de regisseur. Regisseur en acteur van politieserie Flikken Maastricht Victor Reinier en Regisseur van o.a. Brimbane en Oorlogswinter Martin Koolhoven weten als geen ander wat de protocollen zijn als het om wapens op de set gaat. 

Ondenkbaar
Alec Baldwin schoot per ongeluk een cameravrouw dood. Victor Reinier begrijpt niet hoe zoiets heeft kunnen gebeuren. “Het is in Nederland ondenkbaar dat er scherpe patronen zouden zijn.” Bovendien zijn er in Nederland strenge controles. “Zelfs als we een compleet nep wapen bij ons hebben wordt dit altijd vooraf gecheckt. Daarmee laat je ook zien dat het veilig is.”

Low-budget
Ook voor regisseur Martin Koolhoven is het een raadsel hoe er plotseling echte kogels op een filmset aanwezig waren, maar hij heeft wel twijfels over het budget van de fim.
“Je ziet aan alles dat het een low-budget film. Ik vraag me af hoe de veiligheid wel helemaal in orde was. In Nederland heb je altijd een weapon handler. Ik vraag me echt af of die daar ook was.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Victor Reinier en Martin Koolhoven terug.

Vergelijkbare artikelen