Rogier van Vugt over de bloeiende penisplant

Het heeft meer dan 24 jaar geduurd, maar het is de Leidse Hortus Botanicus eindelijk weer gelukt om de ‘penisplant’ tot bloei te laten komen. Gisteren was het moment eindelijk daar voor de ruim twee meter hoge plant. Het verschijnsel is erg zeldzaam, dus is Rogier van Vugt al de hele week opgetogen. Niet iedereen zal het met de kas-chef eens zijn: de plant ruikt namelijk naar rot vlees. Bij Op1 vertelt Van Vugt waarom we onze neus maar even dicht moeten knijpen.

24 jaar
We hebben lang op dit hoogtepunt moeten wachten, maar het moment is eindelijk daar. De penisplant van de Hortus Botanicus in Leiden staat in bloei. Voor het eerst sinds 24 jaar. Rogier van Vugt is in extase, maar hij kan maar kort van het hoogtepunt genieten. “Hij bloeit maar heel kort: minstens twee dagen, maar soms wil het wel eens vijf dagen duren.” Bezoekers zullen dus moeten opschieten, want als de plant is uitgebloeid kan het maar zo weer 25 jaar duren.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de bloeiende penisplant terug.

Vergelijkbare artikelen