Arjan Vliegenthart, Simon Zwarts en Eugene de la Croix over de stijgende gasprijzen

De gasprijzen gaan door het dak en dat gaan we niet alleen terugzien op onze energierekening. Directeur van het Nibud Arjan Vliegenthart voorspelt namelijk dat alle producten duurder worden. Tuinder Simon Zwarts kan het gas niet meer betalen en stopt er zelfs mee. Directeur van sportcomplex De Uithof in Den Haag Eugene de la Croix weigert mee te werken aan de prijsstijging. Hij vindt dat kinderen moeten kunnen sporten.

250.00 euro
De gasprijs blijft maar stijgen en is inmiddels torenhoog. Zo hoog zelfs, dat  Tuinder Simon Zwarts het gas simpelweg niet meer betalen en na vijftig jaar met zijn familiebedrijf moet stoppen. “Mijn rekensommetje was heel simpel. Als ik de komende maanden doorreken, maak ik een verlies van 250.000 euro. Ik kan dat geld weggooien of stoppen met mijn bedrijf.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Sociale invulling
Ook sporthallen, ijsbanen en zwembaden zijn door de steeds hogere gasprijs vaak gedwongen om hun prijzen te verhogen. Eugene de la Croix, directeur van sportcentrum De Uithof in Den Haag weigert vooralsnog dat te doen. “We willen sporten en een stuk sociale invulling geven aan de mensen. Als je de prijzen gaat verhogen, gaat dat natuurlijk niet.”

Duurzaamheid
Bovendien probeert Eugène de la Croix bij De Uithof een hoop geld te besparen door extreem duurzaam bezig te zijn. “De ijsmachines de onder de schaatsbaan liggen produceren warmte. Daarbij heb ik een warmtepomp geplaatst, waarmee ik een groot deel van mijn energie kan vervangen. Ook ligt het complete dak van de schaatsbaan vol met zonnepanelen. Van de zomer doe ik niet aan zomerijs, maar heb ik geïnvesteerd in een trampolinepark, zodat ook in de zomer sport en spel beoefend kan worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de stijgende gasprijzen terug.

Vergelijkbare artikelen