Cosmetisch arts Tom Decates over fillers: “Soms moeten we alle zeilen bijzetten om mensen hun gezicht terug te geven”

Nederlanders gaan vaker aan de fillers. Het opvullen van rimpels, wallen en lippen wint steeds meer populariteit, maar niet zonder risico’s. Cosmetisch arts Tom Decates ziet namelijk ook het aantal complicaties flink stijgen, zo ging het bij Maria flink mis. Voor YouTuber Jamie Li zijn fillers juist bekend terrein. Zij laat haar ingrepen zien aan haar volgers. 

Filter
Cosmetisch arts Tom Decates ziet een enorme groei aan mensen die gebruik maken van fillers. Volgens de arts komen mensen binnen met de raarste verzoeken. “Vroeger zagen we dat mensen binnenkwamen met een foto van een beroemdheid waar ze op wilden lijken, maar tegenwoordig komen ze met een foto van zichzelf met een filter eroverheen. Mensen willen eruit zien als zichzelf met een filter eroverheen.” Helaas voor deze mensen kan Decates niet in deze wensen voorzien. “Zoiets is niet haalbaar en dat probeer ik de mensen dan ook uit te leggen.”

Ietsje minder
Decates denkt dat we vooral blij moeten zijn met wie we zijn en daar niet al te veel aan moeten willen veranderen. “Als je hebt geaccepteerd wie je bent, kan je met de puntjes op de i hele mooie dingen bereiken. De cosmetische chirurgie is namelijk een prachtig vak, alleen kan het allemaal ook wel ietsje minder.” Decates behandeld twee soorten groepen. Mensen die hij zelf met botox en fillers behandeld, maar ook mensen waarbij het is misgegaan. “De tweede groep is heel erg verdrietig. Dat zijn mensen die achteraf zeggen dat ze dit helemaal niet hadden gewild, maar dan is het soms al telaat en moeten wij alle zeilen bijzetten om die mensen enigsinds hun gezicht weer terug te geven.”

Touch-up
Eén van de patiënten, waarbij het helemaal mis ging is Maria. Tien jaar geleden besloot ze fillers te nemen, maar dat ging verkeerd. “Ik had grote kringen onder mijn ogen en die wilde ik graag weg laten halen, want daar zat ik al heel lang mee. Ik kwam bij een gesprek met een arts en die zei dat hij een collega had die het heel mooi weg kon werken.” Uiteindelijk had Maria vertrouwen in de betreffende arts, dus besloot ze met hem in zee te gaan. “In eerste instantie was het heel mooi, maar een maand later was het een beetje terug. Toen deden ze een touch-up, waardoor ik enorme bulten onder mijn ogen kreeg. Ik heb meerdere foto’s die ik niet meer kan aanzien, want het is gewoon vreselijk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de groeiende populariteit van fillers terug.

Vergelijkbare artikelen