Annie Schreijer-Pierik: “Het is de laatste tijd niet altijd duidelijk genoeg naar voren gebracht waarvoor het CDA staat”

Nog maar 4 procent van de boeren zou op het CDA stemmen, blijkt uit onderzoek van I&O Research, in opdracht van de Volkskrant. Annie Schreijer-Pierik en politiek verslaggever van WNL Marieke Smits schoven aan bij Op1 om te vertellen over de worsteling van de middenpartijen en wat dit betekent voor het politieke landschap.

Uit het onderzoek komt naar voren dat boeren boos zijn en zich afkeren van het CDA en het politieke midden. Hoe kijkt CDA-prominent Annie Schreijer-Pierik hiernaar? “Wij hebben altijd gezegd dat het CDA staat voor het platteland. De laatste tijd is af en toe niet duidelijk genoeg naar voren gebracht waarvoor wij staan.”

Derk Boswijk
Annie Schreijer-Pierik: “Boswijk heeft bij de laatste grote boerendemonstratie gezegd ‘dat het vanaf nu anders moet.’ Ik vond dat hij dat plan niet zo moest presenteren. Wij zijn al jaren bezig boeren mee te nemen naar een veranderd proces. Dan is het heel wreed om te zeggen dat het nu anders moet, want alles wat we nu zien is niet goed.” Politiek journalist Marieke Smits: “Boswijk heeft juist duidelijk gemaakt waarvoor het CDA staat. Misschien is er te weinig met de boeren gesproken, maar ze hebben wel duidelijk gemaakt waarvoor ze staan.”

Uit verschillende rapporten blijkt dat 61 procent van de stikstofproblematiek van de boeren komt. Zo’n 15 procent van de mobiliteit. Volgens Annie Schreijer-Pierik kloppen deze cijfers niet. “We moeten kijken naar de werkelijke cijfers en naar hoe andere landen in Europa het doen. Nederland zit er op een heel andere manier in dan andere Europese landen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Annie Schreijer-Pierik en Marieke Smits terug. 

Vergelijkbare artikelen