Koen Verweij en Jutta Leerdam willen zich samen plaatsen voor de Olympische Spelen

Het is nog maar 107 dagen tot in Peking de Olympische Winterspelen beginnen en dus is het aftellen voor Koen Verweij en Jutta Leerdam begonnen. Het duo is hét glamourkoppel van de schaatswereld en samen willen ze zich dolgraag plaatsen voor het Olympisch toernooi. Na een lange voorbereiding moeten volgende week de eerste stappen worden gezet. Dan staat het NK Afstanden op het programma.

“We zijn samen een team gestart en dit was het einddoel.” Aldus Verweij. Het is voor Jutta de eerste keer dat ze de Olympische Spelen kan halen. Haar vriend heeft er vertrouwen in. “Ze is eigenlijk bijna elke grote wedstrijd goed geweest, altijd podiums winnen, records. Als ze die lijn doorzet, dan gaat ze iets moois doen.” Jutta zet veel druk op zichzelf. “Zilver of brons, ben ik niet meer tevreden mee sinds ik wereldkampioen ben geweest.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Koen Verweij en Jutta Leerdam terug.

Vergelijkbare artikelen