Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen: “Ik liep ineens tussen de Taliban en heb zelfs met ze geluncht”

Terwijl bijna iedereen uit Afghanistan het land probeerde te verlaten, trok Hans Jaap Melissen juist naar het land toe. Daar sprak de oorlogsverslaggever met leden van de Taliban en zag hij met eigen ogen hoe het land na de val van Kaboel veranderde. Sinds maandag is hij weer terug in Nederland en woensdagavond vertelt hij bij Op1 hoe hij zijn tijd in Afghanistan heeft beleefd.

Iedereen vlucht er weg, maar Melissen wil er juist naartoe. “Ik wilde heel graag zien hoe het er nu bijligt.” Het was een lastige reis, maar uiteindelijk kwam hij aan in Kaboel. “Vooral de eerste paar dagen vond ik het fascinerend dat ik opeens tussen de Taliban liep.” Hij was niet bang, vertelt hij. “Vroeger moest je daar bang voor zijn, maar nu hebben ze de macht en willen ze graag goed contact met het westen.” Hij heeft zelfs met de geluncht. “Ze willen echt een nieuw gezicht laten zien aan het westen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Hans Jaap Melissen terug.

Vergelijkbare artikelen