Danny Ghosen en Patricia Chagnon over de schrijnende situatie in de ‘jungle van Calais’

Journalist Danny Ghosen reisde voor zijn programma ‘Danny’s wereld’ naar de ‘jungle van Calais’. Vijf jaar na de ontruiming van het beruchte vluchtelingenkamp nabij de Franse stad, proberen vluchtelingen er nog altijd de gevaarlijke oversteek naar Engeland te maken. Franse politica Patricia Chagnon vindt het mensonterend en pleit voor opvang in de regio. Samen met Ghosen schuift ze aan om over de schrijnende situatie te vertellen.

Danny Ghosen reisde naar het Franse vluchtelingenkamp ‘de jungle van Calais’ en trof een schrijnende situatie aan. “Het was gek om er weer te zijn. Hoe langer mensen daar zaten, hoe erger het werd. Veel is wel veranderd. De vorige keer dat ik er was, was het heel druk en waren er winkeltjes, douches, tenten… Nu komt de politie elke dag langs en als er niemand in een tent zit, dan nemen ze die mee. Veel kinderen lopen daar rond zonder schoenen of sokken en er zijn veel mensensmokkelaars. De situatie is er dus niet echt beter op geworden.”

Franse politica Patricia Chagnon pleit voor opvang in de regio. “Het is vandaag de dag een explosieve situatie. Er komen zoveel migranten binnen en dat is niet te houden. Natuurlijk is de humanitaire situatie vreselijk. Maar we moeten ook naar de oorzaken kijken.” Ghosen: “Zij noemt ze migranten, maar dit zijn gewoon vluchtelingen mevrouw.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Danny Ghosen en Patricia Chagnon hier terug.

Vergelijkbare artikelen