Paul van Musscher over bedreiging politici: “We zien een verharding en verjonging van de daders”

Schelden, dreigen en bedreigen. Nederlandse politici krijgen er steeds meer mee te maken. De Haagse politiechef Paul van Musscher heeft er een dagtaak aan, zijn stad heeft zelfs een speciaal Team Bedreigde Politici. Agressie-expert Caroline Koetsenruijter ziet een breder probleem: we zijn een veel te agressief land geworden en moeten dit niet accepteren. 

Er worden steeds meer politici bedreigd. In Den Haag is er zelfs een speciaal team dagelijks mee bezig. Politiechef Paul van Musscher: “We zien niet alleen een toename, maar ook een verharding en een verjonging van de daders. En dat is op zichzelf een zorgelijk beeld.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Maar is het ook niet de politiek die een slecht voorbeeld geeft voor haar burgers? Agressie-expert Caroline Koetsenruijter denkt van wel. “Slecht voorbeeld, doet slecht volgen.” Gisteren nam Bart Snels afscheid van GroenLinks, hij noemde in een brief politiek Den Haag een ‘theater’ dat anderen wil beschadigen. Dilan Yesilgöz reageert: “Ik denk dat hij echt een punt heeft en ik denk dat iedereen in de politiek, en zeker wij in Den Haag, dit zich moeten aantrekken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Paul van Musscher en Caroline Koetsenruijter terug.

Vergelijkbare artikelen