Remco Breuker, Martijn Holsappel en Mai Verbij over de populariteit van Squid Game

De Squid Game-rage gaat maar door. De populaire Zuid-Koreaanse serie breekt wereldwijd momenteel alle records en staat in ruim negentig landen op nummer één. Toch is er ook veel kritiek. Tot ongenoegen van veel ouders en leerkrachten is de serie, die eigenlijk voor 16 jaar en ouder bedoeld is, ook onder basisschoolleerlingen razend populair en dat leidt in toenemende mate tot gewelddadige incidenten. Wat te doen? We bespreken het vanavond bij Op1 met Korea-kenner Remco Breuker, basisschoolleraar Martijn Holsappel en fan van de serie Mai Verbij.

Netflix-hit Squid Game is ongekend populair. Mai Verbij: “Je ziet eigenlijk allerlei elementen: je ziet thriller, horror, maar ook humor. Het is niet alleen griezelig, maar je wordt echt meegesleept in het verhaal. Je gaat heel erg van personages houden, maar dat moet je niet te lang doen want de kans dat ze het overleven is klein.” Remco Breuker: “Er zit heel veel maatschappijkritiek in en dat maakt het de moeite waard.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Martijn Holsappel is basisschoolleraar en de helft van zijn klas had de hele serie gezien. Hij maakt zich zorgen: “Je kunt geweld zo normaliseren.” Remco Breuker is het er niet helemaal mee eens. “Ik begrijp het wel hoor, het is een gewelddadige serie. Maar zeggen we dit over alle oorlogfilms? Geweld is allang genormaliseerd.”

Kijk hier het gesprek met Remco Breuker, Martijn Holsappel en Mai Verbij terug.

Vergelijkbare artikelen