De winnaars van de Televizier-Ring en een analyse van Catherine Keyl

Documentaireserie De Kinderen van Ruinerwold heeft donderdagavond de Gouden Televizier-Ring gewonnen! Direct na afloop schakelden wij bij Op1 live met de winnaars in Koninklijk Theater Carré en gaf televisie-icoon Catherine Keyl haar ongezouten mening.

De Kinderen van Ruinerwold
In een live-verbinding met Carré vertellen de winnaars dat de winst nog onwerkelijk voelt. Het was daarbovenop ook nog eens precies twee jaar geleden dat Israël wegliep uit Ruinerwold. Hij vertelt: “Het is moeilijk om uit te drukken, het is zo apart. Wat toen gebeurde was al zo apart, en nu dit weer. Het is apart op apart op apart.” Volgens Edino voelt het echt als een begin van iets nieuws. “Het maakt niet uit wat je hebt meegemaakt in je leven, je hoeft je nooit te schamen en kunt er altijd open over zijn. Ik heb er geen woorden voor, maar het is heel dankbaar.”

De show
Catherine Keyl was eigenlijk de afgelopen jaren niet zo’n fan meer van de show. “Ik viel nog weleens in slaap.” Maar dit jaar was niks minder waar: “Dit was een fantastische avond, alles was origineel en op een hele bijzondere manier vormgegeven.” Ze vond vooral de nominaties van de beste programma’s al opvallend. “Er vond eigenlijk een soort omwenteling plaats: normaal gesproken worden er toch wel drie programma’s genomineerd die glamorous zijn. Deze drie programma’s hadden alle drie iets van puurheid in zich. Dat heeft blijkbaar iets bijzonders voor de kijkers.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek met de winnaars en Catherine Keyl terug. 

Vergelijkbare artikelen