Mart Smeets leert Sanne van Dongen de fijne kneepjes van de basketbalsportverslaggeving

Mart Smeets, de Nederlandse koning van de basketbalsportverslaggeving, heeft er een pupil bij. Sanne van Dongen gaat van hem de fijne kneepjes van het vak leren, zodat de oud-profbasketbalster goed beslagen ten ijs komt als zij het nieuwe NBA-programma ‘In alle Staten’ bij ESPN gaat presenteren. De twee schoven samen aan bij Op1 en vertelden alles over de basketbalsport en hun samenwerking.

Sanne van Dongen was zelf profbasketbalster. Volgende week begint ze bij ESPN om een programma te maken over de NBA en allerlei andere Amerikaanse sporten. “De NBA bestaat 75 jaar en Mart 74 jaar. Volgens mij kan je bij niemand beter zijn dan bij Mart. Al die verhalen die hij kent, daar kan ik zo veel van leren. Over alle jaren voor mijn geboorte moet Mart me nog bijpraten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Mart speelde zelf ook basketbal toen hij jong was. “Als je gek op een sport bent, dan ga je ervoor. Dan lees je het en dan leef je het. Dat is wat ik Sanne wil meegeven.”

Kijk het hele gesprek met Mart Smeets en Sanne van Dongen hier terug.

Vergelijkbare artikelen