Jorn de Vries over de terugkeer van files: “Terwijl we hebben gezien dat het anders kan”

Anderhalf jaar hebben we ze bijna niet gezien en was de hoop dat we ze ook niet vaak meer zouden zien: files! Maar ze zijn terug en soms nog veel drukker dan voor corona. Vrijdagavond bij Op1 bespraken verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen en directeur van Flitsmeister Jorn de Vries hoe we de strijd aan kunnen gaan tegen deze dagelijkse irritatie voor velen.

We dachten er vanaf te zijn, maar niets is minder waar: files waren er afgelopen week weer volop en soms nog langer dan voor corona.  Directeur van Flitsmeister Jorn de Vries: “We hebben afgelopen week weer massaal stilgestaan terwijl we ook hebben gezien dat het anders kan.” Ook voor verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen kwam de drukte op de snelwegen afgelopen week als een verrassing. “Wij hadden dit echt niet verwacht.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Gerard Tertoolen en Jorn de Vries terug. 

Vergelijkbare artikelen