Gerard Spong: “Rechters zijn te bescheten voor het oordeel van een hogere rechter”

Rechters zijn in een rapport zeer kritisch over de manier waarop zij zelf zijn omgegaan zijn met ouders van de toeslagenaffaire. Verandert dat ook hoe we naar de politiek kijken? Vrijdagavond bij Op1 besprak advocaat Gerard Spong en voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak Henk Naves hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Rechters lieten de ouders onterecht in de kou staan bij de toeslagenaffaire, oordelen zij zelf dus. Voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak Henk Naves: “Een uiterst pijnlijk rapport. Dit doet ook iets met rechters. Onder de streep zien we een uiterst ongemakkelijk resultaat.”

Oordeel hogere rechter
Advocaat Gerard Spong: “Rechters zijn te bescheten voor het oordeel van een hogere rechter en dat hun eigen vonnis vernietigd kan worden.” Voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak Henk Naves: “Terugkijkend hebben we mensen een gunstige uitspraak onthouden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Gerard Spong en Henk Naves terug. 

Vergelijkbare artikelen