Van kanker herstelde Ruud de Wild is terug op de radio: “Het leven is te kort voor gedoe”

Ruud de Wild is terug op de radio! De radiomaker kreeg een jaar geleden de prognose darmkanker en eindigde zijn laatste show met de woorden ‘jullie zijn nog niet van mij af.’ Hij wist toen nog niet dat een jaar van doodsangsten en velen nachten in het ziekenhuis zou volgen. Toch blijken de woorden van toen gegrond, want de radiomaker is terug met een nieuwe middagshow op NPO Radio 2.

Het was voor de radiomaker even wennen om na zo’n lange tijd terug in de studio te zijn. “Het was gek. Negen maanden ben ik bezig geweest met kanker en ineens ben ik weer aan het werk. Het is een verwarrende en leerzame periode geweest. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat het leven te kort is voor gedoe en eigenlijk alle clichés die daarbij horen.”

Het traject
Het moment dat Ruud de Wild te horen kreeg darmkanker te hebben was voor hem heel surrealistisch. “Dat is misschien heel dom of naïef, maar ik heb nooit gedacht kanker te krijgen. Ik kwam in een traject terecht waarbij een arts de tumor eruit wilde scheppen. Dat lukte niet en toen ik wakker werd kreeg ik de boodschap fiftyfifty. Daarna kwam ik in een traject waarin ik wel echt fors geopereerd moest worden.” De radiomaker heeft het voor elkaar gekregen om het hele traject voor een documentaire vast te leggen. “Daarvoor heb ik moeten lullen als brugman, maar het is gelukt. Die wordt 7 november uitgezonden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ruud de Wild terug. 

Vergelijkbare artikelen