Eppo van Nispen, Angela de Jong, Luuk Ikink en Bram Douwes over 70 jaar televisie

Zaterdag is het zover: dan bestaat televisie precies 70 jaar! We keken afgelopen weken al meerdere malen terug naar de leukste en mooiste tv-momenten in de Nederlandse geschiedenis met directeur van Beeld & Geluid Eppo van Nispen. Vanavond blikken we voor de grande finale niet alleen met Eppo, maar ook met Angela de Jong, Luuk Ikink en Bram Douwes terug op de grootste hits van 70 jaar tv.

Eerste talkshow
Samen met Eppo van Nispen tot Sevenaer keken we de afgelopen weken naar de hoogtepunten van zeventig jaar televisie. Tijdens de grote finale, kan één onderwerp natuurlijk niet achterblijven: de talkshow! “Talkshow’s zijn er nu natuurlijk in overvloed. Er wordt gediscussierd waar je naar moet kijken, maar de echte eerste talkshow was natuurlijk: Voor de vuist weg van Willem O’Duys.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Blijft televisie bestaan?
We vieren dit jaar 70 jaar televisie, een medium dat zich blijft transformeren. Luuk Ikink: “Toen ik 15 jaar geleden journalistiek ging studeren was de discussie al: bestaat televisie nog over 20 jaar? Ik vind het een vrij zinloze discussie, voor mij is bewegend beeld televisie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over zeventig jaar televisie terug.

Vergelijkbare artikelen