Edo Schoonbeek: “Het leuke van satire is dat het veel zegt over de tijd waarin het is gemaakt”

Komende zaterdag zendt de VPRO twee uur lang ’70 jaar TV: Satire van A tot Z’ uit. In het programma wordt zeventig jaar satire gevierd met tal van klassiekers uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Van de A van actualiteit, via de K van Kopspijkers naar de Z van Zondag met Lubach; het komt allemaal voorbij. Woensdag blikken we vooruit met makers Edo Schoonbeek en Owen Schumacher en met voice-over Ronald Snijders.

Edo Schoonbeek vertelt dat satire zijn favoriete genre is. Het was dus geen straf om in het archief te duiken. “Het leuke van satire is dat het altijd gaat over de tijd waarin het is gemaakt, dus het zegt heel veel over die tijd waarin het is gemaakt. Dat maakt het interessant.” Het was een flinke klus. Owen Schumacher: “Maar we zijn toch al liefhebbers, dus het viel soms heel erg mee. We wisten veel dingen al uit ons hoofd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Edo Schoonbeek, Owen Schumacher en Ronald Snijders terug.

Vergelijkbare artikelen