Jibbe Sassen over toneelstuk ‘Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht’: “Ik herkende mijzelf zoals ik vroeger was”

Het succesvolle boek ‘Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht’ is nu ook te zien in het theater! Het nieuwe toneelstuk neemt je mee in de leefwereld van Christopher, een 15-jarige jongen die een vorm van autisme heeft. Hij houdt van wiskunde, lijstjes, patronen en vindt honden veel leuker dan mensen. Acteur Mattias van de Vijver kreeg tips van de autistische Jibbe Sassen om de rol van Christopher zo goed mogelijk te vertolken. Maandagavond schoven ze samen met Monique Nolte aan, die korte documentaires over het stuk maakte.

Acteur Mattias van de Vijver: “Ik had niet een heel specifiek beeld van autisme. Ik ben erachter gekomen dat autistische mensen juist heel sociaal kunnen zijn. Met Jibbe had ik direct een heel goede klik.” Jibbe was zeer tevreden toen hij het stuk uiteindelijk zag: “Ik keek het theaterstuk en herkende mijzelf zoals ik vroeger was.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Mattias van de Vijver, Jibbe Sassen en Monique Nolte terug. 

Vergelijkbare artikelen