Eppo van Nispen tot Sevenaer neemt ons mee in de rijke historie van straatinterviews

In oktober vieren we zeventig jaar televisie in Nederland. Directeur van Beeld en Geluid Eppo van Nispen tot Sevenaer duikt daarom een aantal weken lang bij Op1 in het rijke archief der Nederlandse omroepen. Hij laat zien dat het straatinterview al decennia lang hét middel is om te weten hoe de gemiddelde Nederlander denkt over maatschappelijke ontwikkelingen.

Eerste straatinterview
Eppo van Nispen tot Sevenaer neemt ons mee in de historie van straatinterviews: al decennialang een belangrijk middel om de mening van de gewone man op straat te peilen. Eppo: “Het eerste straatinterview was in 1959. Televitrine met Maria van der Elst. die ging de straat op, op zoek naar vrouwen achter het stuur van een gemotoriseerd iets.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Eppo van Nispen tot Sevenaer terug. 

 

Vergelijkbare artikelen