Bennie Jolink en zijn band Normaal zijn terug met een nieuw album

Corona breekt wet. Bennie Jolink (net 75 geworden) had zich na zijn gedwongen stop in 2016 voorgenomen om hooguit nog één keer per jaar met Normaal op te treden, en geen albums meer te maken. Eenmaal in quarantaine brak hij met die belofte, want muziek maken is toch de beste remedie tegen somberheid. Vrijdag verschijnt een splinternieuw Normaal-album. Woensdagavond een voorproefje, in intieme setting.

Bennie stopte destijds door zware astma, dit werd echter beter door nieuwe medicatie. “Maar toen kwam corona.” Hij moest zich door zijn longen afzonderen van de bewoonde wereld, hij ging in quarantaine. “Ik vond het moeilijk te ontdekken hoe afhankelijk is was van het samenwerken en omgaan met anderen.” Hij dacht van te voren dat het lekker zou zijn, “maar ik plofte helemaal in elkaar, ik werd depressief”. Muziek was voor hem de beste remedie: vandaar een nieuw album. “Ik belde de gasten en dat was kei gezellig, biertje erbij. Dat bleek de oplossing.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Bennie Jolink terug.

Vergelijkbare artikelen