Joost Vullings: “Remkes is zich rot geschrokken van de onderlinge sfeer.”

De formatie lijkt nog altijd uitzichtloos. Na een hectische week in Den Haag, trok informateur Remkes zich samen met de VVD, D66 en het CDA terug in de Hilversumse bossen om daar de zo gewenste doorbraak te bereiken. Ook dit weekend kwam die er niet en de gesprekken worden nu pas over acht dagen hervat. Maandag schuift politiek verslaggever Joost Vullings aan bij Op1 om te vertellen wat dit betekent.

Volgens Joost Vullings is een nieuw kabinet verder weg dan ooit. “Remkes is zich eerder al rot geschrokken van de onderlinge sfeer.” Het bleek voor hem ingewikkelder dan hij dacht. “Hij heeft de opdracht gekregen om een minderheidskabinet te vormen met deze partijen, maar een minderheidskabinet moet kunnen rekenen op een vruchtbare samenwerking met de Staten-Generaal.”

Vorige week zag heel Nederland hoe hard de oppositie al tegen het kabinet inging, met twee afgetreden ministers als gevolg. “Ze komen er nu dus eigenlijk achter dat zo’n minderheidskabinet misschien helemaal niet zo’n goed idee is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek met Joost Vullings terug.

Vergelijkbare artikelen