Cabaretier Richard Kemper is blij met een coronacheck in de theaters: “Wij hebben al anderhalf jaar een rotgevoel”

Cabaretier Richard Kemper mag vanaf aankomend weekend eindelijk weer voor volle zalen optreden met Veldhuis & Kemper. Toch zag hij op Twitter publiek kaartjes retour aanbieden door de verplichting van een coronapas. In een emotionele column legde hij uit waarom wat hem betreft een coronacheck in de theaters een goed idee is.

Bij Op1 legt Richard Kemper uit dat hij liever gezien had dat een coronapas niet nodig was. “Maar het is nodig en ik ben blij dat de theaters weer open zijn en dat mensen weer schouder aan schouder kunnen lachen. Het uit kunnen proesten van plezier. Dat is heel fijn, zeker in vergelijking voor zalen waarbij iedereen anderhalve meter afstand moet houden.”

Kaartjes retour
Op Twitter zag Kemper dus mensen kaartjes retour aanbieden door de verplichting van de QR-code. “Cabaretiers en acteurs die optreden werden zelfs collaborateur genoemd. Wij hebben altijd mensen gehad die Veldhuis & Kemper wel of niet leuk vinden, maar kritiek op het feit dat we optreden hadden we nog nooit gehad.”

In maart vorig jaar hadden Veldhuis & Kemper een try-out in Elst. “Een week later stond een groot artikel in De Gelderlander dat van de honderd bezoekers, vijftien een besmetting hadden opgelopen en twee bezoekers waren zelfs overleden. Dat is al anderhalf jaar een ongelofelijk rotgevoel. Mensen die naar onze voorstelling gingen om plezier te hebben. Ik vind het daarom niet meer dan logisch dat ik er als gastheer alles aan doe om ons publiek zo veilig mogelijk te houden. De meeste wetenschappers zijn het er wel over eens dat een zaal met geteste, herstelde of gevaccineerde mensen gewoon veiliger is, dan een zaal waarbij dat niet zo is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Richard Kemper terug. 

Vergelijkbare artikelen