Ferry Mingelen: “Het is toch bizar dat Kaag wordt geprezen voor het feit dat zij is opgestapt?”

Alweer een roerige dag in Den Haag. Nadat Kaag gisteren opstapte als minister van Buitenlandse Zaken, legt nu ook Ank Bijleveld tòch haar taken als minister neer. Het is de zoveelste bewindspersoon die stopt onder Rutte. Wat betekent dit voor de toch al lastige formatie? We bespreken alle ontwikkelingen met politieke journalisten Thomas van Groningen en Ferry Mingelen, partijleider van de BoerBurgerBeweging Caroline van der Plas en D66-prominent Roger van Boxtel.

Afgetreden ministers
Het CDA liet weten dat verrast te zijn door het aftreden van Kaag. D66-prominent Roger van Boxtel vertelt dat hij uit betrouwbare bron heeft vernomen dat we ook moeten oppassen hoe het precies is gegaan. “Mevrouw Bijleveld heeft aan mevrouw Kaag laten weten dat ze niet zou aftreden, dan moet je daarna niet gaan spinnen dat je verrast bent als Kaag wel aftreedt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Oud-parlementair journalist Ferry Mingelen: “Er zijn twee ministers die zijn opgestapt. Maar die man die daar in die greppel stond, die heeft daar niks aan.” Hij is van mening dat Kaag wordt opgehemeld omdat ze is afgetreden als minister. “Het is toch bizar dat Kaag wordt geprezen voor het feit dat zij is opgestapt, terwijl ze opstapt omdat haar beleid heeft gefaald?”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Huidige politiek
Roger van Boxtel vindt dat er te veel met de vinger naar anderen wordt gewezen, onder andere door Caroline van der Plas. “Je kunt altijd wel zeggen ‘het bestuur’, maar het parlement moet zich ook afvragen hoe ze deze crisis gaan managen.” Hij vult later aan: “Toen ik in de Kamer zat dan wist je dat er over een paar weken een debat kwam en dan zeiden we tegen elkaar ‘dat wordt een debat met de geur van wilde beesten’, dat is nu iedere dag.” Huidig Kamerlid Caroline van der Plas: “Maar wat wilt u daarmee zeggen, dat we dan maar ons mond moeten houden?”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Thomas van Groningen, Ferry Mingelen, Caroline van der Plas en Roger van Boxtel terug.

Vergelijkbare artikelen