Wetenschapsjournalist Govert Schilling gaat op zoek naar de oorsprong van de mens

Stammen wij eigenlijk wel af van chimpansees en gaan mensen daadwerkelijk veranderen in robots? In zijn nieuwe televisieprogramma ‘Govert naar de oorsprong van de mens’ probeert wetenschapsjournalist Govert Schilling misverstanden over de mensheid op te lossen.

Alles weten
Wetenschapsjournalist Govert Schilling probeert antwoorden te vinden op levensgrote vragen. “Als klein jongetje wilde ik graag alles weten. Vooral de dingen die je niet meteen om je heen zag. Als klein kind tekende ik hele menselijke skeletten en wist ik alle namen van botten uit mijn hoofd, maar daarna wil je ook meer weten over de oermens en over de dinosauriers en de hele rattaplan.

Meekijken
Van oorsprong is Schilling sterrenkundige, dus ging bij dit onderwerp een nieuwe wereld voor hem open. “Ik maakte eerder al een serie over sterrenkunde en dat was allemaal heel bekend en ik kwam op plekken waar ik al vaker geweest was. Maar dit onderwerp is echt fantastisch. Ik had wel over deze dingen gelezen maar nu kon ik ineens om over de schouders van de onderzoekers mee kijken op die geweldige opgravingslocaties.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Govert Schilling terug.

Vergelijkbare artikelen