Mylou Frencken: “Wij konden het niet over ons hart verkrijgen om mensen af te bellen”

Directeur van het Haarlemse Theater de Liefde Mylou Frencken is vastbesloten: de try-out van cabaretier Theo Maassen gaat morgen hoe dan ook door in een bomvolle theaterzaal. Ondertussen laat burgemeester Jos Wienen weten ‘handhavend op te gaan treden’ bij het theater morgen. 

Formule 1
De try-out van Theo Maassen gaat door in een vol theater. Directeur Mylou Frencken: “We zaten de hele zomer eigenlijk een beetje met de handen in het haar, want wat moesten we doen? Het mocht eigenlijk niet, maar we wilden ook geen mensen naar huis sturen. We zijn nog maar net open en we vinden het geweldig dat mensen naar ons theater toekomen. Wij konden het niet over ons hart verkrijgen om mensen af te bellen. Toen zagen we ook nog eens alle beelden van de Formule 1 in Zandvoort.”

Binnen de regels
Burgemeester Jos Wienen kan zich niet vinden in de redenering van Frencken en vind dat ook het theater zich aan de regels moet houden. “We hebben ook te maken met een crisis waarin alle theaters, horece, restaurants en noem ze maar op, zich hebben moeten houden aan beperkingen. Dat hebben we de afgelopen anderhalf jaar ook gehandhaaft, dus toen ik het hoorde dacht ik: Mylou er moet toch een oplossing binnen de regels te vinden te zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Mylou Frencken en Jos Wienen terug.

Vergelijkbare artikelen