De tachtigjarige Lous Steenhuis-Hoepelman wil met Urker jongeren in gesprek die in Nazi-achtige uniformen over straat gingen

De tachtigjarige Joodse Lous Steenhuis-Hoepelman wil in gesprek met de Urker jongeren die in Nazi-achtige uniformen over straat gingen. Zij overleefde zelf meerdere concentratiekampen en wil weten wat de jongeren bezielde.

Onbegrip
De 80-jarige Joodse Lous Steenhuis-Hoepelman wil in gesprek met de Urker jongeren die in Nazi-achtige uniformen over straat gingen. “Ik wil weten waarom, waarom doen ze dit? Ik ga ze geen lesje leren of boos zijn, maar ik kan hier niet bij.  Ik voel boosheid en onbegrip en ik snap het gewoon niet. Je kan het niet vergelijken met de neo-nazi’s in Duitsland, die vind ik echt gevaarlijk, maar het is stupide gedrag.”

Excuses
Volgens Lous is het voor de jongeren te laat om excuses te maken. “Dat accepteer ik niet meer. Ik vind dit echt ver over de grens.” Toen Lous met haar verhaal naar buiten kwam, kreeg ze veel aandacht van onder andere journalisten. “Ik vind dat alleen maar goed, want dit mag niet meer gebeuren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met de 80-jarige Lous Steenhuis-Hoepelman terug.

Vergelijkbare artikelen