Splinter Chabot en Simone Antangana Bekono over de Boekenweek voor Jongeren

Komende vrijdag begint de Boekenweek van Jongeren. Dat betekent dat boekenwinkels, scholen en bibliotheken een week lang in het teken van jongerenboeken zullen staan. Simone Atangana Bekono won met ‘Confrontaties’ de prijs voor beste boek en Splinter Chabot schreef mee aan de geschenkbundel ‘3PAK’. Maandag bij Op1 vertellen beide auteurs over hun werk en waarom het belangrijk is om jongeren aan het lezen te houden.

Jongeren verliezen vaak na de basisschool hun interesse voor lezen. “Ik las op de middelbare school ook niet zo veel en ik kom uit een schrijversnest”, aldus Chabot. “Je moet niet de illusie hebben dat jongeren meteen veel gaan lezen, maar je kan wel het zaadje planten over wat lezen kan betekenen. Dat een boek een uitgestoken hand kan zijn waardoor je je minder alleen kan voelen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Splinter Chabot en Simone Antangana Bekono terug.

Vergelijkbare artikelen