Woningcorporatievoorzitter Martin van Rijn wil dat het ministerie van Volkshuisvesting terugkomt

Zo’n tienduizend mensen protesteerden gisteren in Amsterdam tegen de torenhoge huizenprijzen, stijgende huren en het tekort aan woningen. De voorzitter van woningcorporatie Aedes Martin van Rijn steunt het protest en wil net als de actievoerders de problemen op de woningmarkt oplossen. Maar hoe moet dit gebeuren? En welke rol spelen de woningcorporaties? Maandag bij Op1 vertelt Van Rijn welke oplossingen hij voor zich ziet.

Voor het eerst sinds de jaren tachtig kwamen zo veel mensen bijeen om te protesteren tegen het woningtekort. Splinter Chabot is 25 woont ook nog steeds met huisgenoten. “Ik verdien voor mijn leeftijd best serieus geld en toch heb ik geen kans om een woning te kopen in Amsterdam.” Hij vindt het erg gezellig en vindt het niet zo erg op zijn leeftijd, “maar het is wel erg dat je weet dat er geen mogelijkheid is als je wel de markt op wil.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Voorzitter van woningcorporatie Aedes Martin van Rijn wil dat het ministerie van Volkshuisvesting terugkomt. “We missen nu regie, als je woningen wil bouwen moet er ook aangegeven worden waar dat dan kan.” Het duurt volgens Van Rijn daardoor nu heel lang voordat locaties beschikbaar zijn. “We hebben geen tijd te verliezen. Het is nu wachten op de vorming van de formatie voordat er afspraken gemaakt kunnen worden.”

Kijk hier het gesprek met Martin van Rijn terug.

Vergelijkbare artikelen