Rifka Lodeizen: “Het is heel pijnlijk om te zien als iemand de grip op zijn of haar leven verliest”

Komende zondag gaat de gloednieuwe en licht humoristische serie Maud & Babs in première. Actrice Rifka Lodeizen speelt de rol van Maud, die mantelzorger is voor haar dementerende moeder Babs. Een rol die haar niet onbekend is, want in het echte leven zorgde ze jarenlang voor haar dementerende vader.

Rifka Lodeizen wist dus voor de start van deze serie hoe het is om mantelzorger te zijn. “Mijn vader begon op zijn 60e te dementeren. Het is heel herkenbaar, maar heel pijnlijk om te zien dat iemand de grip op zijn leven verliest.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Rifka Lodeizen terug.

Vergelijkbare artikelen