Conrad Berghoef: “In de opvatting van veel mbo’s is modern onderwijs, dat je je leerlingen maar thuis laat”

We kunnen niet zonder praktisch geschoolde vakmensen, maar veel mbo’ers krijgen ook dit jaar nog steeds online les. Sommige scholen worden daar zelfs toe verplicht. Mbo’ers Naoufal Akhatab en Samia Boukhizzou en mbo-docenten Conrad Berghoef en Tommy Derksen vertellen bij Op1 over de noodzaak van fysiek onderwijs.

Gedreven
Op veel mbo-scholen wordt nog steeds online les gegeven. Docent Conrad Berghoef: “ Praktijkvakken zijn al best snel weer naar fysiek onderwijs gegaan, omdat dat simpelweg niet anders kon. Maar vakken als Nederlands en rekenen worden nog altijd veel online gegeven.” Volgens Berghoef komt dat ook omdat mbo’s soms te gedreven zijn. “Er zijn mbo’s die gedreven zijn en modern onderwijs willen geven. In hun opvatting is modern onderwijs, dat je je leerlingen maar thuis laat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen