OMT-lid en kinderarts Károly Illy over de forse stijging coronabesmettingen op basisscholen: “Dat is niet verrassend”

Het schooljaar is nog maar net begonnen en nu al worden tientallen klassen weer naar huis gestuurd wegens coronabesmettingen. Vooral onder basisschoolleerlingen en in de kinderopvang stijgt het aantal bestemmingen fors. Dinsdagavond bij Op1 vertelde OMT-lid en kinderarts Károly Illy hoe scholen hiermee om moeten gaan.

De hoge besmettingscijfers op basisscholen en in de kinderopvang zijn volgens Károly Illy niet zorgelijk. “Het is niet heel verrassend, dus we schrikken hier niet van. We hebben namelijk met elkaar afgesproken om het onderwijs voorrang te geven. Dat fenomeen leidt er natuurlijk toe dat meer mensen elkaar ontmoeten, dus levert het meer besmettingen op.”

Quarantainemaatregel
Toch wilde het OMT tot rondom 20 september wachten met eventuele verdere versoepelingen. “Dan kunnen we er ongeveer vanuit dat iedereen die gevaccineerd wil worden, die prikken ook heeft gehad. Bovendien hebben we dan een week of drie na de zomervakantie als veiligheidsmarge in acht genomen. Dan kunnen we tegen die tijd ook op een veilige manier de quarantainemaatregel loslaten. Dat is in ieder geval de verwachting.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Vormend moment
Columnist Aaf Brandt Corstius heeft één kind op de middelbare school en één in het basisonderwijs. “Ik vind het allerbelangrijkste dat de scholen gewoon open blijven. Mijn oudste is nu net naar de middelbare school en het zou echt niet goed zijn als je dat hele jaar thuis zit. Het is zo’n vormend moment. Ook op de basisscholen hebben kinderen veel meegemaakt de afgelopen jaren.”

Kijk hier het hele gesprek met Károly Illy terug. 

Vergelijkbare artikelen