Leopold Witte en Pierre Bokma over de musical ‘De Koning van Amsterdam’

Leopold Witte is één van de schrijvers van de musical ‘De Koning van Amsterdam’ over het leven van Maup Caransa: de flamboyante ondernemer die zich opwerkte van straatschoffie tot multimiljonair. Maandagavond schoof Witte aan bij Op1 om te vertellen over het epos over handel, oorlog en liefde en nam hij zijn nog hoofdrolspeler Pierre Bokma mee.

Leopold Witte: “We waren op zoek naar een groots verhaal over Nederland. We kregen steeds meer informatie over hem en raakten gefascineerd.” Hoofdrolspeler Pierre Bokma vindt het interessant om Caransa te spelen. “Gek genoeg vergeleek ik hem eigenlijk direct met Freddy Heineken. Zeker met deze schrijvers is de intentie om kwaliteit te creëren verzekerd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Leopold Witte en Pierre Bokma terug. 

Vergelijkbare artikelen