Maartje van de Wetering, Mark van Eeuwen & Raymond Kolsteren over het vijfde seizoen van Flikken Rotterdam

Politieserie Flikken Rotterdam begint vrijdag alweer aan haar vijfde seizoen. De spin-off van Flikken Maastricht is razend populair en hoofdrolspelers Maartje van de Wetering en Mark van Eeuwen staan ook dit seizoen weer veel vuurgevechten te wachten. Maar hoe realistisch is dit eigenlijk? Teamleider grootschalige opsporing Rotterdam Raymond Kolsteren is al vanaf het begin betrokken bij de serie en zorgt ervoor dat de verhaallijnen zo realistisch mogelijk zijn.

Raymond Kolsteren helpt de schrijvers van de serie om zo dicht mogelijk bij de realiteit te blijven. “De schrijvers luisteren niet altijd, anders was de vorige scène bijvoorbeeld niet gedraaid.” Hoe is het voor de acteurs om iemand vanuit de politie bij het maakproces aanwezig te hebben? Maartje van de Wetering: Dat is heel fijn, want wij weten natuurlijk niet alles. Na twee jaar niet gedraaid te hebben, is het weer wat wennen om iemand in de boeien te slaan.”

Actiescènes
Mark van Eeuwen kijkt altijd het meeste uit naar het draaien van de actiescènes. “Een beetje hard racen in de auto vind ik stiekem het aller leukste om te doen.” Zijn tegenspeler Maartje van de Wetering denkt daar net iets anders over. “Ik ben een angsthaas, dus ik heb nog steeds witte knokkels van het vasthouden. Ik ben iets minder een cowboy dan Mark van Eeuwen, maar hierdoor vullen we elkaar wel heel mooi aan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Maartje van de Wetering, Mark van Eeuwen & Raymond Kolsteren terug. 

Vergelijkbare artikelen