Oud-coureur Gijs van Lennep was aanwezig bij de eerste Grand Prix op Zandvoort in 1948

Komend weekend is het eindelijk zover: het Formule 1-circus strijkt voor het eerst sinds 1985 weer neer in Nederland. Coureurs Gijs van Lennep, Michael Bleekemolen en Giedo van der Garde samen met de rest van Nederland reikhalzend uit naar de race op het circuit waar in het verleden al vele legendarische coureurs hun rondjes hebben gereden. Bij Op1 vertellen ze alles over de charme en aantrekkingskracht van de historische Grote Prijs van Nederland.

In 1948 was de eerste Grand Prix op Zandvoort. Oud-coureur Gijs van Lennep was erbij. “Ik was zo aan het zeuren, dat ik mee mocht. Ik was een jaar of zes.” Toen wist hij dat hij wilde gaan racen. “We gingen altijd op de fiets naar het circuit toe om te kijken hoe die jongens de bochten namen.” Michael Bleekemolen kwam in de jaren ’50 voor het eerst op het circuit met zijn vader: “Ik vond het allemaal fascinerend en liep al snel met jerrycans te sjouwen. Het was voor mij een hele mooie tijd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Gijs van Lennep, Michael Bleekemolen & Giedo van der Garde terug.

Vergelijkbare artikelen