Jan Lammers: “Als je ziet met hoeveel enthousiasme de Grand Prix ontvangen wordt, doet dat je heel goed”

De Formule 1 in Zandvoort gaat definitief door. Dat besloot de rechtbank in Haarlem dinsdag na een kort geding van de Milieubeweging Mobilisation for the Environment (MOB). Sportief directeur Jan Lammers en circuitdirecteur Robert van Overdijk van de Dutch Grand Prix reageren bij Op1 op de hevige kritiek van milieuclubs en de evenementenbranche, maar ze zijn natuurlijk vooral heel erg enthousiast over het komende spektakel.

Zoon van Zandvoort
Oud-coureur en sportief directeur van de Grand Prix van Zandvoort Jan Lammers is inmiddels al jaren bezig met het evenement. Hij kan niet wachten tot het spektakel deze week losbarst. “Het racen zit in mijn DNA. Ik kom uit Zandvoort en ben daar op mijn twaalfde begonnen met racen. Hoeveel geluk kun je hebben? Ik woonde daar, ik kwam op het circuit en toen kwam ik ook nog eens in de formule 1 terecht. Net als je zelf denkt dat je een halve pensionado wordt, die mensen op verjaardagen gaat vervelen met stoere verhalen, komt er zoiets als de Grand Prix uit de lucht vallen.”

Enthousiasme 
De Grand Prix van komend weekend zal volgens Lammers een hoop voor de plaats Zandvoort betekenen. “Zelfs mensen die niks met het autoracen hebben, raken door het het evenement geïntrigeerd. Zandvoort is een plaats die vanaf dag één leeft van het toerisme en nu ga je zien dat 90 miljoen mensen de plaats te zien krijgen. Mensen zijn zo enthousiast. Wij doen in onze sport wat we leuk vinden, maar als je dan ziet dat het zo ontvangen wordt, doet dat je heel goed.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jan Lammers en Robert van Overdijk terug.

Vergelijkbare artikelen