Angela de Jong over het nieuwe televisieseizoen van de NPO

Met het einde van de zomer op de loer, begint deze week eindelijk het televisieseizoen weer. De NPO presenteerde dinsdag zijn programmering voor de rest van het jaar. Van dramaseries tot humor en van datingseries tot wetenschap: voor iedereen is er dit seizoen weer wat wils te vinden op de buis. Maar waar moeten we ons het meest op verheugen?

Televisiecolumnist Angela de Jong kijkt ieder jaar vooral heel erg uit naar het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Hoe komt dat? “Het is zo ontzettend lief en je gunt al die mensen ook direct de liefde van hun leven. Het programma laat Nederland zien zoals het ook is, een kant die je niet zo vaak op televisie ziet. Boeren zijn niet zo bezig met hun imago.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Nieuwe titels
Naast de vertrouwde titels zoals Boer Zoekt Vrouw staan er ook veel nieuwe programma’s in de startblokken de komende maanden. Waar kijkt Angela de Jong naar uit? “Ik ben heel benieuwd naar Chansons!, met Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps. Zij hebben elkaar gevonden in de liefde voor de Franse chansons en dat gebeurde op televisie bij Matthijs Gaat Door.”

Een ander programma waar Angela de Jong naar uitkijkt is een show van cabaretier Jochem Myjer. In ‘Jochem in de Wolken’ gaat hij in een luchtballon over natuurgebieden in Nederland en op eigen wijze vertellen wat we zien. Angela de Jong: “Dit doet mij denken aan André van Duin in ‘Denken aan Holland.’ Slow-television in optima forma. Het is zo leuk als iemand vol passie vertelt over iets waarvan je misschien helemaal niet zoveel weet.”

Kijk hier het hele gesprek met Angela de Jong terug. 

Vergelijkbare artikelen