Herman Koch over zijn nieuwe roman ‘Een Film met Sophia’

Herman Koch is terug met een nieuwe roman en door zijn vorige successen zijn de verwachtingen hooggespannen. In ‘Een film met Sophia’ schrijft Herman Koch over het leven van een beroemd en succesvol regisseur, die gefascineerd is door de beeldschone en jonge hoofdrolspeelster Sophia. Hij beschrijft vaderlijke liefde en veegt de vloer aan met de Nederlandse filmwereld. Bij Op1 vertelt Koch over de totstandkoming en inspiratiebronnen voor zijn nieuwe boek.

Hoe ziet dat eruit, Herman Koch aan het werk? “Het liefste werk ik, midden in het gezin, aan de keukentafel. Ik zit liever in het volle leven dat zich afspeelt, dan dat ik me opsluit in een klein kamertje met uitzicht op een blinde muur.” Hij moet zich wel kunnen concentreren, maar zou dat juist niet kunnen in een kantoortje.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Herman Koch terug.

Vergelijkbare artikelen