Jesse Klaver: “Ik ben overtuigd dat we grote vraagstukken beter kunnen aanpakken als je samen sterk staat”

Zaterdag spreken de leden van de PvdA en GroenLinks zich uit over de uitgelekte plannen van Lilianne Ploumen en Jesse Klaver om tijdens de formatie één fractie te vormen. Vooral binnen de PvdA klinkt hevige kritiek op eventuele deelname aan een nieuw kabinet-Rutte. En: is dit stiekem een opmaat voor een echte fusie? Vrijdagavond bij Op1 bespraken Lilianne Ploumen en Jesse Klaver hun samenwerking, de kritiek vanuit de achterban en hun plannen voor de toekomst.

Waarom willen Lilianne Ploumen en Jesse Klaver graag met elkaar de formatie in? Ploumen: “Die wens voor een linkse samenwerking leeft al langer.” Klaver: “Ik ben overtuigd dat we grote vraagstukken beter kunnen aanpakken als je samen sterk staat. Dit is een grote stap.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Regeren met Mark Rutte
Partijleider van de PvdA Lilianne Ploumen over de formatie: “Ik zou eerlijk gezegd liever helemaal niet met Mark Rutte willen regeren, of met de VVD. Maar laten we de waarheid onder ogen zien.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Lilianne Ploumen en Jesse Klaver terug. 

Vergelijkbare artikelen