Journalist Natalie Righton over het Nederlands handelen in Afghanistan: “Defensie en Buitenlandse Zaken zijn veel te laat begonnen”

Nederland stopte donderdag op dringend advies van de Verenigde Staten met het evacueren van mensen uit Kabul. Daarmee kwam er een einde aan een hectische evacuatiemissie. Sinds de machtsovername door de Taliban in Afghanistan wist Nederland ongeveer 2500 mensen het land uit te krijgen. Maar hadden dat er niet veel meer moeten zijn? Vrijdagavond bij Op1 kwam Natalie Righton met een reconstructie van het Nederlandse handelen.

Natalie Righton over het Nederlands handelen in Afghanistan: “Defensie en Buitenlandse Zaken zijn veel te laat begonnen. Er zijn daar nu achtergebleven tolken die als landverraders worden gezien door de Taliban.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Natalie Righton terug. 

Vergelijkbare artikelen