Melissa Koutouzis over het woonprotest: “Ik ben vorige week voor de 28e keer verhuisd”

Huizenprijzen schieten omhoog, het aantal daklozen is in tien jaar verdubbeld en honderdduizenden mensen staan op jarenlange wachtlijsten. Hoe kom je in deze tijd nog aan een betaalbare woning? Dat lukt niet meer, zeggen Mieke Megawati en Melissa Koutouzis. Ze organiseren het woonprotest, waarmee ze volgende maand op de Dam protesteren voor een radicale verbetering in het woonbeleid.

Een betaalbare woning lijkt tegenwoordig een lot uit de loterij. Melissa Koutouzis en Mieke Megawati verhuizen meerdere keren per jaar en zijn het zat. Melissa: “Ik ben vorige week voor de 28e keer verhuisd. In Amsterdam is er gewoon heel beperkt betaalbare woonruimte.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Oproep aan de politiek
Een betaalbare woning is voor veel Nederlanders al lang geen haalbare kaart meer. Woningzoekers komen in opstand. Mieke Megawati heeft een oproep aan de politiek. “Zorg ervoor dat alle huizen worden gebouwd voor alle Nederlanders.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Mieke Megawati en Melissa Koutouzis terug. 

Vergelijkbare artikelen