Manoushka Zeegelaar Breeveld over genderneutraliteit Gouden Kalveren: “Dit is een eerste stap tot bewustwording voor makers dat het gaat om het vak”

De Gouden Kalveren voor de Beste Mannelijke en Beste Vrouwelijke hoofd- en bijrol gaan verdwijnen. Het Nederlands Film Festival voegt de belangrijkste filmprijzen van het land samen tot genderneutrale categorieën. Zo wil de directie meebewegen met de tijd en de nadruk leggen op prestaties, ongeacht gender. Er is begrip, maar ook veel kritiek in de filmbranche. We bespreken het met Manoushka Zeegelaar Breeveld, voorzitter van de acteur belangenorganisatie ACT.

Manoushka Zeegelaar Breeveld is blij dat de Gouden Kalveren voortaan genderneutrale categorieën hebben. “Dit is een eerste stap tot bewustwording voor makers dat het gaat om het vak. Dat we een gelijkwaardige industrie willen voor mannen, vrouwen en alles wat daartussen zit.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Manoushka Zeegelaar Breeveld terug.

Vergelijkbare artikelen