Er werden maar liefst 400.000 nieuwe puppy’s aangeschaft tijdens corona

Tijdens de lockdown verlangden veel mensen naar gezelschap, met een levendige handel in puppy’s tot gevolg: er werden maar liefst 400.000 nieuwe hondjes aangeschaft. Er gaat volgens Karen Soeters van House of Animals echter een schimmige wereld schuil achter deze puppyhandel, veel hondjes worden in Oost-Europa geboren onder erbarmelijke omstandigheden. Bovendien maakte corona hondentraining een stuk moeilijker. De gevolgen daarvan ondervindt hondentrainer Thierry Duval dagelijks: hij draait overuren. 

Er gaat volgens Karen Soeters van House of Animals een schimmige wereld schuil achter de puppyhandel. Ze heeft een meldpunt voor als je te maken heb gehad met een broodfokhandelaar. “Wij maken dossiers en doen aangifte, alles om de handel te stoppen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Karen Soeters en Thierry Duval terug.

 

 

Vergelijkbare artikelen