Peter Plasman verdedigt een van de verdachten in mishandelingszaak Mallorca: “Hij was bij beide incidenten betrokken”

Het onderzoek naar de dood van de 27-jarige Carlo Heuvelman, die het leven liet na een hevige groepsmishandeling op Mallorca, is nog in volle gang. Het OM maakte vandaag bekend dat er inmiddels dertig verklaringen zijn afgelegd. Advocaat Peter Plasman verdedigt één van de drie gearresteerde verdachten in de zaak en donderdag bij Op1 spreekt hij er voor het eerst over.

Sanil B.
De cliënt van Plasman is de 19-jarige Sanil B. “Hij heeft vandaag in de rechtbank gezegd dat hij zich ernstig heeft misdragen,” begint Plasman. B. zou met zo’n vijftien tot twintig anderen gevochten hebben. “Er waren twee incidenten en hij was bij beide incidenten betrokken.” Ook geeft de verdachte toe geslagen en geschopt te hebben. Sanil B. ontkent echter dat hij Carlo Heuvelman met maar ook een vinger heeft aangeraakt. “Ik kan natuurlijk alleen zeggen wat mijn cliënt tegen mij zegt,” voegt Plasman daaraan toe. “Hij heeft er niks van gezien.”

Getuigen
Er zijn maar liefst dertig getuigen in de zaak en ontzettend veel filmpjes. Een klare klus, zou je denken, maar niks is minder waar. Aldus Plasman. “Er zijn geen beelden waarop te zien is wat er met Carlo Heuvelman is gebeurd.” Er zijn volgens Plasman twee getuigen die verklaard hebben dat Carlo Heuvelman stijl achterover is gevallen met zijn hoofd op de stoeprand of op de grond. “De zaak is een enorme legpuzzel.” Plasman vertelt dat de bemoeienis van de media het onderzoek belemmert: “Justitie heeft enorm veel last van het gedoe in de media. Het beïnvloedt getuigen, die op dat moment al hadden gedronken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Schuld
De groep jongeren die verdacht wordt van de mishandeling en uiteindelijke dood van Carlo Heuvelman vertrokken eerder van het Spaanse eiland. Lijkt dit dan geen schuld te bekennen? Plasman: “Mijn cliënt was bang dat hij iemand het ziekenhuis in had geslagen, toen dit iemand anders bleek te gaan was hij opgelucht.” Hij voegt toe: “Ze hebben op dat moment helemaal niet geweten wat er precies gebeurd was of wat de gevolgen waren, daarom zijn ze uit Spanje weggegaan.”

De voorlopige hechtenis van onder andere Sanil B. is nu met negentig dagen verlengd. Dat is voor Plasman niet onverwacht, “en voor mijn cliënt ook niet. Ik begrijp ook wel dat justitie tijd nodig heeft voor onderzoek, het is een ernstig delict.”

Kijk hier het hele gesprek met Peter Plasman terug.

Vergelijkbare artikelen