Mieke Gorissen werd 28e op de Olympische marathon: “Als je me dit vorig jaar had verteld, had ik je voor gek verklaard”

In haar vrije tijd breit en leest de Vlaamse Mieke Gorissen graag, maar op 7 augustus werd ze 28e op de Olympische marathon in Japan. Haar reactie was alsof ze gewonnen had; zo blij was de 38-jarige wiskundelerares, die pas een paar jaar geleden ontdekte dat ze een extreem talent heeft voor hardlopen. Ze stal de harten van Vlaamse en Nederlandse fans met haar ontwapende interview na de finish en donderdag schuift ze aan bij Op1.

Mieke Gorissen behaalde een 28ste plaats op de Olympische marathon. “Ik kreeg zo waanzinnig veel positieve reacties en dat had ik totaal niet verwacht. Ook dat het daar in Tokio zo goed is gegaan. Als je me dit vorig jaar had verteld, had ik je voor gek verklaard.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Mieke Gorissen terug.

Vergelijkbare artikelen