Roy Dames filmde het leven van vier foute vrienden in de criminaliteit

Documentairemaker Roy Dames filmde in de afgelopen 25 jaar het leven van vier Amsterdamse vrienden. Het leven van Verbrande Herman, Rooie Jos, Jantje van Amsterdam en Dikke Bob ging bepaald niet over rozen in al die jaren, zoals de documentaireserie 25 Jaar Foute Vrienden genadeloos laat zien. Roy, Herman en Jos kijken in Op1 nog een keer terug.

Verbrande Herman, Rooie Jos, Jantje van Amsterdam en Dikke Bob houden en hielden zich bezig met criminele zaken. Documentairemaker Roy Dames: “Wat zij doen zou ik stiekem misschien ook wel willen doen. Mensen die niet volgens de regels leven fascineren mij.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

De hele documentaire kunt u hier bekijken.

 

Kijk hier het hele gesprek met Roy Dames, ‘Verbrande Herman’ & ‘Rooie Jos’ terug.

Vergelijkbare artikelen