Mirjam van Praag over de opening van het onderwijs: “Ik had echt tranen in mijn ogen”

Universiteiten en hogescholen moeten na de zomervakantie weer helemaal open, zonder anderhalvemeterregel. Dat was de oproep van Mirjam van Praag, collegevoorzitter van de Vrije Universiteit Amsterdam. Vandaag werd haar oproep werkelijkheid: het kabinet besloot het hoger onderwijs volledig te openen. Hoogleraar Casper Albers en student en voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond Ama Boahene staan te springen. Ab Osterhaus is voorzichtiger. 

Tranen in mijn ogen
Het hoger onderwijs mag na de zomer volledig open. Mirjam van Praag van de VU: “Ik had echt tranen in mijn ogen. Ook om de anderhalvemeterregel laten varen, dat is heel erg belangrijk voor ons om studenten ruimte te geven voor hun persoonlijke ontwikkeling.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Te vroeg
Viroloog Ab Osterhaus is het niet eens met Mirjam van Praag en vindt het op dit moment nog veel te vroeg om universiteiten en hogescholen zonder anderhalvemeterregel te openen. “Een virus vraagt zich niet af of iemand bereid is zich te laten vaccineren, een virus pakt iedereen die nog niet gevaccineerd is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen