Dione de Graaff: “Ik was bang dat ik ook achter slot en grendel terecht zou komen”

Meer dan twee weken lang stond hun leven in het teken van niets anders dan de Olympische Spelen. Omdat er in Tokio geen toeschouwers bij mochten zijn, was het namelijk aan commentatoren Ragnar Niemeijer, Dione de Graaff en Andy Houtkamp om het publiek live op de hoogte te houden van de Nederlandse prestaties in Japan. Hoe hebben zij deze historische Spelen beleefd? 

Corona
De drie commentatoren waren goed voorbereid op Tokio, maar bij aankomst op de Spelen was er toch de angst om corona op te lopen. “Toen een eerste collega naar het quarantainehotel moest, dacht ik wel: het zal me toch niet gebeuren dat ik ook achter slot en grendel terechtkom?”

GPS
Volgens De Graaff maakte corona het ook lastig werken in Tokyo. “Epke Zonderland kwam niet door de kwalificaties van het turnen heen en wilde daar graag over praten, maar hij lag op de kamer met Bart Deurloo. Die moest nog aan de bak en dus zaten we op een steenworp afstand van elkaar te facetimen.” In Tokyo werden de journalisten zelfs gevolgd met een gps-tracker. “We hadden een kwartiertje om boodschappen te doen bij de supermarkt om de hoek, maar het bakkertje aan de andere kant was verboden terrein.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Dione de Graaff, Ragnar Niemeijer en Andy Houtkamp terug.

Vergelijkbare artikelen