Alberto Stegeman: “Slachtoffers van ‘seksdeurwaarder’ Hans K. werden gewoon niet geloofd”

Jarenlang zette ex-deurwaarder Hans K. verschillende vrouwen onder druk om seks met hem te hebben. Op die manier konden ze hun schulden in ‘natura’ aflossen. Tot hij in 2017 in het programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman tegen de lamp liep en werd opgepakt. Woensdag veroordeelde de rechter de ‘seksdeurwaarder’ tot 5 jaar gevangenisstraf. Stegeman en slachtoffer Angelina van ’t Hul reageren bij Op1.

Kwetsbaar
Alberto Stegeman
heeft ‘seksdeurwaarder’ Hans K. op heterdaad betrapt en vind het bizar dat Hans K. zo lang zijn gang heeft kunnen gaan. “Hij klopte aan bij vrouwen de schulden en enorme problemen hadden. Hij zei eigenlijk: ‘als je seks met mij hebt kan ik al je problemen oplossen.’ Deze vrouwen waren enorm kwetsbaar en hij heeft daar vanuit zijn functie heel erg lang gigantisch misbruik van gemaakt”

Geloofd
Dat Hans K. zo lang zijn gang heeft kunnen gaan, komt volgens Stegeman ook omdat veel slachtoffers niet geloofd werden. “Er is een keer een slachtoffer geweest die met haar telefoon een gesprek heeft opgenomen, waarin hij zei dat hij seks met haar wilde. Ze heeft dat bij de politie neergelegd, maar is uiteindelijk zelf in de cel beland omdat hij haar voor laster aanklaagde. Deze man was gerechtsdeurwaarder en dat word je niet zomaar. Er zijn hele periodes geweest dat zijn slachtoffers gewoon niet werden geloofd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Alberto Stegeman en Angelina van ’t Hul terug.

Vergelijkbare artikelen