Wybren van Haga over zijn nieuwe politieke partij BVNL

Hij begon als VVD’er, ging verder als eenmansfractie, haalde bij Forum voor Democratie bijna net zoveel stemmen als Thierry Baudet en nu probeert Wybren van Haga het met een eigen partij: BVNL. Waarom is de liefde nu echt over met Baudet en hoe denkt Van Haga het verschil te gaan maken op het al zo versplinterde rechts? Hij vertelde het bij Op1.

Van Haga legde in zijn politieke standpunten eerst vooral de nadruk op corona, maar in het partijprogramma van BVNL komt corona bijna niet meer voor. “Ik heb een manifest geschreven dat gaat over de kernwaarden: vrijheid, verantwoordelijkheid, barmhartigheid, ambitie. In het programma zal uiteindelijk zeker de puinhoop die het coronabeleid achterlaat voorkomen. De schade is fenomenaal en daar zijn we nog niet vanaf.”

Druk op rechts

Het is in de huidige Tweede Kamer druk op rechts. Lijkt het programma van BelangVanNL niet gewoon op dat van de VVD? Wybren van Haga: “De VVD onder Rutte en Dijkhof is een totale sociaal liberale en linkse VVD geworden. Dat zijn wij niet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Wybren van Haga hier terug. 

Vergelijkbare artikelen