Björn Kuipers en Evert ten Napel nemen afscheid van de sportwereld

Ze zijn bijna niet weg te denken uit de voetbalwereld: scheidsrechter Björn Kuipers en sportcommentator Evert ten Napel. Toch moeten we sinds dit weekend zonder ze. Na een glansrijke carrière hangt de één namelijk zijn fluitje en de ander zijn microfoon aan de wilgen. Bij Op1 blikken beide iconen terug op hun sportieve leven.

Evert ten Napel vond het wel bijzonder om commentaar te geven bij zijn laatste wedstrijd, nu hij toch echt met pensioen gaat. Maar, hij wilde er ook nuchter onder blijven. “Ik ben een nuchtere Drent, dus ik had al tegen mezelf gezegd: dit is gewoon een wedstrijd en daar hoort commentaar bij. De kijker zit niet te wachten op een huilende commentator. Normaal gesproken kan ik een emotioneel mannetje zijn, maar ik ga daar dan niet zitten janken.”

Deze zomer beleefde Bjorn Kuipers zijn hoogtepunt als scheidsrechter, toen hij de EK-finale floot. Afgelopen weekend nam hij afscheid. “Ik vind dit wel een hoogtepunt. Ik wilde heel graag in Nederland afscheid nemen met familie en vrienden. Ik een prachtige avond gehad.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Evert ten Napel en Björn Kuipers hier terug.

Vergelijkbare artikelen